Faysfoodies.nl

Menu Voorjaar 2017/Menu Spring 2017

Menu Voorjaar 2017 (Please see English translation below)

3 gangen mogelijk vanaf €26,50, afhankelijk van de menukeuze, prijzen op aanvraag

Optionele borrel voor aanvang diner:

Antipasti, assortiment van Italiaanse specialiteiten, vleeswaren, kazen, pesto, tapenade, gegrilde groenten, gemarineerde artisjokharten, boquerones, met desembrood en crostini’s (vegetarisch ook mogelijk)

Voorgerechten:

Groene tuinerwtensoep met gebakken chorizo en chorizo-olie  (vega)

Gepekelde zalm met Japanse salade van edamame, radijs, sugar snaps en Japanse sojadressing

Handgesneden steak tartare, traditioneel aangemaakt, geserveerd met een kwarteleitje en huisgemaakte crostini’s

Camembert uit de oven met honing notenpesto en jonge bladspinazie en krenteweggecrostini’s (vega)

Carpaccio van Chioggiabieten met vinaigrette, blue stilton, pecannoten, waterkers en grapefruit supreme (vega)

Optionele tussengerechten:

Pompoensoep met granaatappelpitjes, pistachekruim en massala (vega)

Verfrissende spritzer van prosecco, limoncello, verse aardbeien en citroenzeste

Hoofdgerechten:

Tagliata di manzo, gegrilde steak met rucola, Parmezaan en citroen, hasselback aardappeltjes en heritage capresesalade

Canelloni met spinazie, ricotta, Parmezaan en saus van gegrilde pomodoritomaatjes en basilicum (vega)

Langzaam gegaarde zalm, geroosterde rosevalaardappeltjes, geglaceerde oerwortel en pistachepesto

Portobello ‘steak’ met avocado chimichurri, parelcouscoussalade en gepofte zoete aardappel met zure room

Optioneel tussengerecht:

Kaasplateau, geiten-, koemelk,- en blauwaderkaas met noten, druiven, gedroogd fruit, chutney, vijgenbrood en diverse crackers

Desserts:

Perzische Eaton mess met meringues, frambozen-rozencoulis, pistachenoten en griekse basilicum

Sticky toffee pudding, plakkerige dadeltaart met warme toffeesaus en vanille creme fraiche

Krokante crumble van abrikozen, witte perzik en witte chocolade custard

 

Menu Spring 2017

3 course menu as from €26,50p.p., depending on menu choice

Optional pre-dinner antipasti:

Antipasti, an assortment of Italian delicacies,  charcuterie, cheeses, pesto, tapenade, grilled vegetables, marinated artichokes, boquerones, bread and crostini’s

Starters:

Green pea soup with baked chorizo and chorizo-oil

Cured salmon with a Japanese salad of edamame, radish, sugar snaps and Japanese soy dressing

Handcut steak tartare, traditionally seasoned, served with a quail egg and homemade crostini’s

Oven baked camembert, with honeycomb, nut-pesto and young spinach salad, with raisin crostini’s

Carpaccio of Chioggiabeets, with vinaigrette, blue Stilton, pecan, watercress and grapefruit supreme

Optional intermezzo:

Pumpkin soup with pomegranate, pistachio-crumble, and Massala

Spritzer of Prosecco, limoncello, fresh strawberries and lemon zeste

Main Courses:

Tagliata di manzo, grilled steak with rocket salad, Parmezan and lemon, served with Hasselback potatoes and heritage caprese salad

Canneloni with spinach, ricotta, Parmezan, and a sauce of grilled pomodorini tomatoes and fresh basil

Slowly cooked salmon, roasted Roseval potatoes, glazed heritage carrots and pistachio pesto

Portobello ‘steak’ with avocado chimichurri, pearl couscous salad and baked sweet potato with sour cream

Optional Intermezzo

Cheeseplatter, goat-, cowmilk- and blue cheese, nuts, dried fruit, grapes, chutney, figbread and an assortment of crostini’s

Desserts:

Persian Eaton mess, meringues, raspberry-rose coulis, pistachio’s and Greek basil

Sticky toffee pudding, sticky date cake with hot toffeesauce, and vanilla crème fraiche

Crispy crumble of apricots, white peache and white chocolate custard