Faysfoodies.nl

Buffetten

Wil je informeel en feestelijk eten met je gasten?
Gezellig eten maar niet genoeg zitruimte voor al je gasten?

Buffetten zijn tafels vol kleurrijke en smaakvolle gerechten. Het is dé perfecte manier om praktisch maar feestelijk te eten met je gasten. De onderstaande buffetten zijn slechts een suggestie. Ieder buffet kan worden aangepast aan jouw wensen en smaak.

Meditteraan buffet:

Gazpacho – koude Spaanse tomatensoep
Parmigiana di melanzane òf Lasagna Bolognese – lasagna met verse aubergine of pasta 
Vitello tonnato – kalfsmuis met tonijnmayonaise
Aubergine rolletjes – aubergine gevuld met Parmaham en ricotta
Insalata caprese spiesjes –  tomaat, basilicum, mozzarella en pesto
Geroosterde paprika salade – gegrilde paprika met bladpeterselie en tomaat
Ambachtelijk tapenade en pesto – pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook en zongedroogde tomaat
Frisse groene salade – diverse groenten van het seizoen
Desembroden

Indonesisch buffet:

Soto ayam – Indonesische kippenbouillon met kip, taugé, lente-ui, selderij en gebakken uitjes
Rendang – gestoofd rundvlees met Indonesische specerijen
Saté ayam – kipsaté met pindasaus
Nasi Goreng – gebakken gekruide rijst
Gado Gado – geblancheerde groenten met warme pindasaus
Sambal Goreng telor – gekookte eieren met sambal
Atjar Ketimoen – zuur van komkommer
Empeng – kroepoek van Melindjoe-noten
Seroendeng – geroosterde kokos met palmsuiker en hele pinda’s
Pindasaus

Mexicaans buffet:

Rode Paprikasoep met koriandersalsa- gegrilde paprika, room, koriander, gember en rode peper
Chili con carne – Mexicaanse bonenschotel met mais, paprika, tomaat en biologisch gehakt
Gevulde tortilla’s met Cajun kip – maistortilla’s met gekruide pikante kip en diverse groenten
Guacamole – avocadodip met tomaat, sjalot en cajunkruiden
Chorizo – pittige Spaanse salami
Geroosterde ananas met munt
Maiskolven
Tortilla chips
Sour cream

Frans buffet:

Kreeftenbisque met cognacroom – romige kreeftensoep met cognac
Boeuf Bourguignon – gestoofd rundvlees met rode wijn, ui, wortel, en groenten van het seizoen
Provencaalse kip uit de oven – kippedijen met tijm, rozemarijn en knoflook 
Gratin Savoyard – gegratineerde aardappelplakjes met room, Gruyere kaas en spek
Haricots verts met spek – dunne groene sperziebonen in spek gerold en gebakken
Geroosterde groenten uit de oven met Provençaalse kruiden
Franse stokbroden

Koud vis-buffet

Sushi – Japanse rijstrolletjes omhuld met zeewier met diverse vullingen
Hollandse haring – haring met garnituur van gesnipperde uitjes en zure augurk
Visschotels – Hollandse garnalen, Gerookte Noorse zalm, makreel en paling op zalmsalade.
Huzaren salade – salade van aardappel, appel, rundvlees, wortel, augurk, erwtjes en crème fraîche
Diverse stokbroden en Turks brood – geserveerd met kruidenboter, tapenade en zoute roomboter